The DevOps Selfie

Benieuwd hoe het binnen jouw team of organisatie staat met DevOps als manier van werken? Staan jullie nog in kinderschoenen, of zijn jullie al bijna volwassen? De DevOps Selfie is een door ons ontwikkelde methode om de volwassenheid van jouw DevOps mindset te toetsen. Dit doen wij niet, maar het team zelf.

Aan de hand van een aantal  vragen geeft het team aan hoe ver ze zelf vinden dat ze zijn binnen de verschillende DevOps pijlers. Alle teamleden stappen in vak 1 t/m 5, waar vak 1 staat voor de kinderschoenen en vak 5 voor volwassenheid. Zo wordt daadwerkelijk visueel hoe het er per vraagstuk voor staat. En dan: Smile! We maken een foto. Een echte selfie dus!

De teamleden onderbouwen vervolgens hun keuze voor een bepaald vak. Zo rollen er vanzelf aandachtspunten uit en gaan we met z’n allen plannen maken en  prioriteren. Het mooiste is natuurlijk om elke 2 of 3 maanden een DevOps Selfie te maken zodat je de vooruitgang goed in de gaten kunt houden. Sterker nog: een periodieke DevOps Selfie is wat ons betreft voor iedere organisatie onmisbaar!

 

S0L1D DevOps selfie

DevOps Engineer nodig?

Jij staat voor een uitdaging op het gebied van Development of Operations? Misschien wel op beide gebieden, of is jouw uitdaging meer van culturele aard?

Top! Wij gaan deze uitdaging graag samen met jou aan. Waarschijnlijk kunnen we je helpen, maar hoe weten we nu echt nog niet precies. Laten we eerst maar eens om tafel gaan en een goede kop koffie drinken. Dan kun jij ons een helder beeld schetsen van jouw situatie. En dan bekijken wij welke van onze opties voor jou interessant zijn!

S0L1D warning
februari 12, 2018 DevOps volgens S0L1D Heroes

Voordat we meteen met de deur in huis vallen door te vertellen wat DevOps volgens S0L1D Heroes is, nemen we je mee in het ontstaan van DevOps en de naam DevOps. Zelfs de meeste DevOps Engineers of DevOps Coaches kennen het originele verhaal niet. Jij straks wel ;-)


E-mail whitepaper