S0L1D business reptile
januari 12, 2018

Gewenst gedrag = loonsverhoging?!

Ja hoor, het is weer zo ver. Het laatste kwartaal van het jaar is aangebroken en dus is het tijd voor de beoordelingsgesprekken. Ik zie de posts op LinkedIn alweer voorbijkomen. Heb jij het gewenste gedrag laten zien? Krijg jij nu wel die salarisverhoging?

De manager oordeelt

In mijn tijd als lijnmanager heb ik ze ook meegemaakt, de beoordelingsgesprekken met voorafgaand het planningsgesprek en het functioneringsgesprek. Drie officiële gesprekken die gezamenlijk de P-cyclus vormen.

Maar wat een hell of a job was dat. Niet vanwege de gesprekken of de voorbereiding of de tijd die ze kostten, maar vanwege het feit dat het in mijn ogen gewoon niet klopt.
Waarom moet ik als manager de personen in mijn team beoordelen? Alsof ik meer en beter ben en daardoor in staat ben om anderen te beoordelen. Wat een onzin zeg!
Ik ben echt niet meer of beter. Ik ben net zoals alle anderen, ook gewoon een mens. Met mijn sterke punten, maar ook zeker met mijn mindere punten.
Waarom zou ik dan een beoordeling doen. Een subjectief iets wat meer zegt over mijn normen, waarden en overtuigingen dan dat het iets zegt over het gedrag van een ander in relatie tot de waarden van het bedrijf.
Zoals je merkt, ben ik dan ook faliekant tegen de traditionele manier van beoordelen.

Subjectief

Als manager ben ik al andere paden gaan bewandelen dan men gewend was.
De beoordeling deed ik niet alleen. Maar samen met mijn rechterhand collega.
Het hele proces deden we samen, de voorbereiding, het ophalen van input bij andere collega’s, het gesprek en de afronding.
Zo werd het al iets minder subjectief en ook beter en meer geaccepteerd door degene die “beoordeeld” werd.
Maar ik stond er nog steeds niet achter. Het was nog steeds een subjectief iets. Weliswaar een subjectief iets van twee personen die dezelfde gedachtengang hadden, maar toch. Twee individuen die een ander beoordelen. En vervolgens wel of geen salarisverhoging koppelen aan die beoordeling. Het klopt in mijn ogen gewoon niet!

“Iets” van het team

Nu ben ik sinds juni ondernemer en ben dan ook van plan om het radicaal anders te doen voor mijn toekomstige collega’s.
Ik zal echt niet de eerste zijn die het anders wil gaan doen. Er zullen vast pioniers op dit gebied zijn. Alleen ben ik ze nog niet tegengekomen.
Hoe het er precies uit komt te zien, geen idee. Ik heb wel een paar ideeën, maar dan ga ik bepalen hoe het eruit komt te zien en dat wil ik dus juist niet.
Ik zou het wel heel gaaf vinden als er iets wordt bedacht en besloten wordt vanuit het team.
Dat het een zelforganiserend iets is waarin iedereen niet het sociaal wenselijk gedrag laat zien, maar waarin iedereen écht gewoon zichzelf kan zijn.
Dat “iets”, is dan van het team en ze staan daar volledig achter. Een “iets” wat zo objectief mogelijk is.
Het zou ook geweldig zijn als een salarisverhoging daar los van wordt gekoppeld. Een salarisverhoging kan naar mijn idee altijd besproken worden. Maar dan niet met mij, als eigenaar van het bedrijf, maar met de directe collega’s.
Vinden zij ook dat die ene collega een salarisverhoging verdient?
Zo ontstaat er transparantie!

Zoals je ziet weet ik precies wat ik niet wil! Maar hoe het wel moet, daar ben ik nog niet helemaal uit.
Heb jij daar ideeën over?


s0l1d-the-soft-side-1200x510
september 20, 2018 DevOps, the soft side

Waarschijnlijk weet je al wat DevOps is of heb je er wel eens van gehoord, want anders zou je hier op dit moment niet zijn. Wat veel mensen niet weten of wel weten maar onderschatten, is dat DevOps ook een zachte kant heeft. Met de zachte kant van DevOps bedoel ik alles wat niets met techniek, automatisering, software en hardware te maken heeft. Het is eigenlijk alles wat intermenselijk is. De communicatie, de samenwerking, het continue leer- en verbeterproces van zowel individuele teamleden als het team als collectief, en nog veel meer

S0L1D tester is dead
maart 8, 2018 The tester is dead, long live the tester

De IT ontwikkelt zich nog steeds in rap tempo. Nieuwe tools, methoden en technieken komen in razend tempo onze kant op. Daarbij worden de eisen van de gebruikers en consumenten ook steeds hoger. Het systeem of de software moet het altijd en vooral goed doen. IT wordt dan ook meer en meer gezien als een commodity. Net zoals water uit de kraan of stroom uit het stopcontact.